Tara Events tickets webshop

Tara Events

Tara Events

opdrachtgever: Tara Eventsontwerper: Pixoyo / Sjerp bouwt sitesbouwer: Sjerp bouwt Sitesdatum: 2 september 2016

Tara Events was een meertalige Woocommerce webshop waarbinnen een eigen ticketsysteem was gerealiseerd. Verkoop en kaartcontrole waren geintegreerd: controle kon via smartphones aan de deur.

Tara Events had een simpele wens: wij willen geen commissie meer betalen en zelf onze kaarten verkopen. Onze klanten moeten zelf hun stoelen kunnen selecteren. Er mogen geen derde partijen verder aan te pas komen. Deze simpele eis had een tamelijk ingewikkelde winkel tot gevolg met veel handwerk.

Wat als iemand net een stoel wilt selecteren die iemand anders nèt heeft geselecteerd? Wat als iemand wegloopt van een stoel? Er komen nogal wat dingen kijken bij een stoelenselectie. Het eea. moest natuurlijk nagenoeg in real-time. Continu wordt dan ook gemonitord of het huidige toonbeeld aan stoelen nog actueel is, en iedere selectie gaat gepaard met een controle. Hiertoe heb ik buiten WordPress om een API gebouwd waar vanaf de voorkant via Ajax mee te communiceren valt.

Tenslotte wilde de klant een meertalige site; een deel van de externe software stond dit niet toe. Komt Mozes niet naar de berg, dan komt de berg maar naar Mozes. Aldus draaide de site op sommige pagina’s simultaan in twee talen tegelijkertijd: ik heb een parallel vertaalsysteem opgezet.

Wil je ook een toffe website?
Ga naar Indrukwekkend en zeg dat je met Sjerp een app wilt maken.
Als je niet weet wat er dan allemaal kan, verzinnen we wel wat leuks 🙂

Naar Portfolio