squat radar uitgelicht

Squat radar wordpress plugin

Squat radar wordpress plugin

ontwerper: Sjerp bouwt sitesbouwer: Sjerp bouwt sitesdatum: 12 mei 2017

‘Radar’ is een internationaal overzicht van activiteiten in activistische panden. De mensen die werken aan radar.squat.net zijn de allerbeste programmeurs ooit. Communiceren interesseert ze echter niet of snappen ze niet. De site is dan ook poeplelijk.

Er is geen goed vindbare plugin voor radar beschikbaar. Voor de Paperjam, Geen kind aan de kant en de Nieuwland heb ik daarom werk gestart aan een nieuwe, publiek vindbare WordPress plugin voor squat radar. Zij hebben inmiddels een 0.x versie draaien, de Nieuwland heeft fork want … nou ja.

De informatie is afkomstig van een andere server. De informatie wordt via AJAX ingeladen zodat de laadtijd van de pagina niet beïnvloed wordt. AJAX is SEO onvriendelijk maar de vindbaarheid van de radar agenda is in de eerste plaats een taak van die website. Dus ik vond deze ruil verantwoord.

Om de squat radar server te ontzien en de laadtijd van de AJAX request te versnellen wordt er gebruikt gemaakt van een simpel maar een lekker zelfgebakken caching. De gebruiker kan via de widget instellingen hoe lang de de cache blijft leven.

De plugin werkt via een widget.

Meer info? info@sjerpbouwtsites.nl

Ik ben de plugin aan het publiceren in de WordPress Plugin Directory.

Wil je ook een toffe website?
Ga naar Indrukwekkend en zeg dat je met Sjerp een app wilt maken.
Als je niet weet wat er dan allemaal kan, verzinnen we wel wat leuks 🙂

Naar Portfolio